Dziękujemy

Poprawne wykonanie operacji
Chiny
zmień kraj
Rodzaje Wizy:

Turystyczna

Biznesowa

Studencka

Pracownicza

Krotność Wizy:

1-krotna

2-krotna

Tryb:

Standard

Ekspres

Turystyczna, 1-Krotna , Standard , (7-10 dni rob.)
Łącznie:
357 PLN
W tym
Turystyczna 1 x 260 PLN
Standard 1 x 97 PLN
Ilość osób
Sprawdź 5 powodów,
dlaczego warto nam zaufać

Dalej

Wizy do Chin - najczęściej zadawane pytania

  1. Jak długo muszę oczekiwać na wizę do Chin?
    Konsulat wydaje wizy w 2 trybach: normalny – 4 dni pracy konsulatu, ekspresowy – 3 dni pracy konsulatu. W praktyce należy przeliczyć ile dni potrzebujemy na uzyskanie wizy. Konsulat pracuje poniedziałek, środa, czwartek. Należy wziąć pod uwagę także kalendarz świąt zarówno polskich jak i chińskich. 
    Uwaga! Tryb ekspresowy nie jest zawsze stosowany. W przypadku złożenia aplikacji przez cudzoziemca obowiązuje głównie tryb normalny. 
     
  2. Czy musze osobiście aplikować o wizę chińską?
    Nie. W większości przypadków aplikację może złożyć np. biuro pośrednictwa wizowego, znajomi, czy pracodawca. 
     
  3. Czy muszę osobiście odebrać wizę do Chin, jeśli złożona była przeze mnie?
    Nie. Odebrać może dowolna osoba. Konsulat Chin wydaje kwit potwierdzający złożenie aplikacji. Paszport z wizą chińską może odebrać każdy, kto okaże kwit wraz z potwierdzeniem dokonania opłaty. Tak więc po złożeniu aplikacji można kwit przekazać znajomemu lub agencji pośrednictwa wizowego i ona może odebrać paszport. 
     
  4. Kiedy muszę wnieść opłatę wizową za wizę do Chin?
    Opłatę wnosi się zawsze po złożeniu aplikacji. W tytule przelewu należy podać numer kwitu, który wydaje konsulat chiński. Opłaty dokonuje się przelewem na konto lub w okienku bankowym. 
     
  5. Czy konsulat legalizuje dokumenty, które wymaga ode mnie pracodawca w Chinach?
    Konsulat udziela także legalizacji dokumentów. Procedura legalizacji jest nieco inna, chociaż wiele elementów jest zbliżona do procedury wizowej. Także mamy 2 tryby legalizacji: normalny (4 dni pracy konsulatu) i ekspresowy (3 dni pracy konsulatu) oraz otrzymujemy kwity potwierdzające złożenie dokumentów. Natomiast inne są wnioski i wymagania techniczne – np. kserokopie dokumentów. 

Zostań fanem

https://www.instagram.com/odkryjdubaj/

2Ways Sp. z o.o.

Warszawa

ul. Klaudyny 21, 01-684
Infolinia: 22 490 5000, 22 243 43 00

Kraków

ul. Rogozińskiego 6, 31-559
Infolinia: 12 307 17 27
Informacja dot. plików cookie W celu realizacji usług strona korzysta z plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików ookies w Twojej przeglądarce.